Επιτέλους νοιαστείτε για το αδιέξοδο της γουνοποιί

Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για να στηριχθεί ο κλάδος της γουνοποιίας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κοζάνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, καταθέτοντας σήμερα σχετική Αναφορά στη Βουλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ:

Προς:

– Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Κ. Χατζηδάκη

– Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Π. Θεοδωρικάκο

– Υπουργό Επικρατείας, κ. Μ. Βορίδη

– Υπουργό Επικρατείας, Χρ.–Γ. Σκέρτσο

κ.κ. Υπουργοί,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά, την αριθμ. πρωτ. 148/24/4.7.24 Επιστολή του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα «Άμεση ενίσχυση του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας».

Η κατάθεση της παρούσας Αναφοράς έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μου και συγκεκριμένα μετά την αριθμ. 4165/5.4.2024 Ερώτηση «Κραυγή αγωνίας της ελληνικής γουνοποιίας» (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12547639.pdf) και την αριθμ. 1606/12.4.2024 Αναφορά μου (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12554136.pdf) για τα αιτήματα στήριξης των γουνοποιών βάσει ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου.

Όπως αποδεικνύεται από τη συνημμένη Επιστολή, οι ενέργειες της Κυβέρνησης, αλλά και οι κοινοβουλευτικές απαντήσεις σας, δεν στάθηκαν ικανές να αμβλύνουν το πρόβλημα και να στηρίξουν έμπρακτα τους γουνοποιούς.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών υπερτονίζει ότι «με όση δύναμη έχουμε ακόμη, βγάζουμε κραυγή αγωνίας από μία περιοχή που πεθαίνει. Ένας τόπος που έχει μεγαλουργήσει και μπορεί να προσφέρει πολλά, έχει καταδικαστεί σε αφανισμό. Με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Ελληνική Γουνοποιία δεν υπάρχει, εδώ και 28 μήνες. Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις σας για στήριξη του κλάδου της Ελληνικής Γουνοποιίας και την παραδοχή όλων, ότι χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη, αποτελούμε παράπλευρη απώλεια των παγκόσμιων γεωπολιτικών ισορροπιών, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική στήριξη. Ο τόπος μας σβήνει, όλες οι υποχρεώσεις ”τρέχουν’ κανονικά, οι άνθρωποι μεταναστεύουν, ενώ οι υποσχέσεις όλων των μελών της κυβέρνησής σας είναι συνεχείς, συγκεκριμένες και μεγαλόφωνες. Οι υποσχέσεις όμως που δεν γίνονται πράξεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, δε γεμίζουν κανένα πεινασμένο στομάχι και δεν αρκούν για να χαμογελάσει καμία παιδική ψυχή».

Επιπλέον, στην Επιστολή υπογραμμίζεται πως «είκοσι οκτώ μήνες μετά την επιβολή των κυρώσεων ενάντια στην Ελληνική Γουνοποιία, με δική σας απόφαση, ζητούμε να αναρωτηθείτε πως αυτοί οι άνθρωποι επιβιώνουν. Ζητούμε να αναλογιστείτε τις συνέπειες από την απώλεια ενός ιδιαίτερα εξωστρεφούς, καινοτόμου και δυναμικού κομματιού της Ελληνικής οικονομίας. Στηρίξτε μας άμεσα για να μπορέσουμε και εμείς να στηρίξουμε δυναμικά στο μέλλον την ελληνική οικονομία, όπως επί πολλές δεκαετίες κάνουμε σταθερά και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει αύριο. Αν πρόκειται να κάνετε κάτι, πρέπει να το κάνετε χθες, αύριο δεν θα έχει μείνει δυστυχώς τίποτε. Ζητούμε άμεση συνάντηση μαζί σας και καθορισμό συντονιστή, ώστε να προωθηθεί με γρήγορους ρυθμούς η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου μας».

Δεδομένου του αδιεξόδου που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γουνοποιίας και επανειλημμένως έχω θεσμικά αναδείξει, παρακαλείσθε όπως μελετήσετε τα διαλαμβανόμενα στη συνημμένη Επιστολή και ενημερώσετε τη Βουλή για τις σχετικές απαντήσεις, ενέργειες και αποφάσεις σας.

Ο Αναφέρων Βουλευτής

                 Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)