ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

radio spech

Newsletters

Για την ενημέρωσή σας

γράψτε το e-mail σας

Delivered by FeedBurner

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Σελίδα στο Facebook

Twitter

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Φωτογραφικό υλικό

Ανακοινώσεις

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 

Το τραγικό δίδυμο έλλειμμα του 2009, δημοσιονομικό και ανταγωνιστικότητας, σε συνδυασμό με την υπερδιόγκωση του χρέους απέκλεισε την Ελλάδα από τις αγορές και άνοιξε το δρόμο για τα μνημόνια.

Δεν πρόκειται για ισχυρισμό με πολιτική, και πολύ περισσότερο κομματική, σκοπιμότητα πρόκειται για τους αριθμούς που αποτυπώνουν την  πραγματικότητα.

Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι μόνο εσωτερική  μας υπόθεση, γιατί αφορά τους όρους που διέπουν τη σχέση της χώρας με αυτούς που ανέλαβαν την δανειοδότηση της, δηλαδή τη στήριξη της μετά τον αποκλεισμό της από τις αγορές.

Δεν πρόκειται πολύ περισσότερο για αυθαίρετους υπολογισμούς που υπόκεινται σε υποκειμενική κρίση γιατί τα στατιστικά στοιχεία προσεγγίζονται, εξάγονται και ελέγχονται με βάση κανόνες που ισχύουν για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αυτά τα δεδομένα είναι ξεκάθαρο ότι η δικαστική διαιώνιση της υπόθεσης «Γεωργίου- ΕΛΣΤΑΤ» δε συμβάλλει κατά καμία έννοια στο δημόσιο συμφέρον, τουναντίον μπορεί να το πλήξει, έστω και μη ηθελημένα, αλλά πάντως  καίρια.

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται να συντηρείται η δήθεν υπόθεση σε εκκρεμότητα, είναι οι υπεύθυνοι του εκτροχιασμού του 2009 καθώς και αυτοί που έχτισαν καριέρες υιοθετώντας και τροφοδοτώντας τις θεωρίες συνωμοσίας.

Οι θεωρίες της συνωμοσίας δηλητηρίασαν την Ελληνική κοινωνία δημιουργώντας ένα στερεότυπο ασύλληπτου μεγέθους που καθηλώνει τη χώρα διαιωνίζοντας την επιτροπεία και επιδεινώνοντας διαρκώς τους όρους της.

Περισσότερα...

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα κόκκινα δάνεια δικαιώνεται με τον πλέον ηχηρό τρόπο από τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της 11ης Ιουλίου 2017.

Στις 4 Απριλίου 2017, στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ενώπιον εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, των πιστωτικών ιδρυμάτων και του καταναλωτικού κινήματος παρουσιάστηκε από την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και την ομάδα εργασίας μια «Νέα Στρατηγική στην διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων».

Είχε προηγηθεί η αντίστοιχη παρουσίαση της πρότασης για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Το προτεινόμενο μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων είχε ως βασικό συστατικό τη σύσταση μιας Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων-Ταμείο Ανασυγκρότησης που θα συνδυαστεί με τις προτάσεις μας για:

• Ενεργητικές παρεμβάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων

• Την επικαιροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας

• Τη σοβαρή αναπροσαρμογή του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ώστε να αποτελέσει πραγματική «δεύτερη ευκαιρία»

• Και μια σειρά άλλες θεσμικές παρεμβάσεις στο Πτωχευτικό Δίκαιο, στον Τειρεσία καθώς και για την, υπό συγκεκριμένους όρους, προστασία της α΄ κατοικίας μικρομεσαίων επιχειρηματιών που εγγυήθηκαν με την προσωπική τους περιουσία τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων τους, με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του νόμου ν.3869/2010 που αποτέλεσε επίσης πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα...

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο πρώτο περιφερειακό αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κοζάνη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Σε ολιγομελές ακροατήριο και με πολυπληθή την παρουσία ΜΑΤ και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που θύμισε άλλες εποχές, μίλησε χθες ο κ. Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση που τη βάφτισε αναπτυξιακό Συνέδριο, στην Κοζάνη.
Εκεί, που τρία χρόνια πριν μιλούσε για εθνικό έγκλημα ζητώντας δημοψήφισμα, δεν βρήκε λέξη να πει για το ξεπούλημα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής και την εκποίηση της μισής πελατείας της Δ.Ε.Η. με μηδενικό αντάλλαγμα.
 
- Ο Πρωθυπουργός που ακύρωσε με ένα άρθρο και ένα νόμο, όχι τα μνημόνια, αλλά ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα 5 δις ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, που είχε κατοχυρώσει με Νόμο το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
- ο Πρωθυπουργός που προτιμάει τους μεταπράτες από τους επενδυτές και φρόντισε να τους στρώσει το χαλί οδηγώντας τη ΔΕΗ, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία
- ο Πρωθυπουργός που με την υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό κήρυξε σε διωγμό κάθε επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα
- ο Πρωθυπουργός που κράτησε την οικονομία σε ύφεση για δύο χρόνια αντί της προβλεπόμενης ανάπτυξης 6-6,5%, στη διετία 2015-16, μίλησε στην Κοζάνη για ανάπτυξη.

 

Ανάπτυξη για τον κ. Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία είναι:
 
- Η νέα σύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα V, που δρομολόγησε και δημοπράτησε το ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών του σημείωσε καθυστέρηση 14 μηνών, μέχρι τώρα.
- Η αξιοποίηση του αγωγού TAP, που σχεδίασε και ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος μάταια προσπάθησε να ακυρώσει το 2015.
- Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που άνθισαν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος φρόντισε να αποδυναμώσει καταργώντας τη χορηγία τριών Επωνύμων Εδρών στο Πανεπιστήμιο.
- Το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, που παραδόθηκε σε φάση ωρίμανσης ως έργο προτεραιότητας από το ΠΑΣΟΚ και τώρα ΘΑ το κάνουν, αφού επί 2,5 χρόνια … το έψαχναν!
- Η αξιοποίηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, που το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε πριν 21 χρόνια.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σχέση με τις εξελίξεις για το έλλειμμα
 
Ο περιορισμός των ελλειμμάτων και η επάνοδος της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα που είχαν εκτροχιάσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή 2004-2009 είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα μιας πολυετούς δύσκολης  προσπάθειας. Υπενθυμίζουμε ότι το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στο 15,1% του ΑΕΠ και το χρέος εκτοξεύτηκε από τα 167 δις ευρώ το 2003, στα 300 δις.


Την σημερινή κατάκτηση τη χρωστάμε στον ελληνικό λαό και τις αιματηρές του θυσίες που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να σεβαστούμε.


Οικειοποίηση του αποτελέσματος από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το λιγότερο πολιτικό θράσος.  Καθώς, χωρίς την δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική τους, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, θα είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και οπωσδήποτε χωρίς τα νέα πρόσθετα βάρη 13 δις ευρώ για τους πολίτες και 100 δις για την οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι στη διετία 2010-2011 μειώθηκε το έλλειμμα κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, στο τέλος του 2012 κατέβηκε στο 8,9 του ΑΕΠ και στο τέλος του 2014 στο 3,7% του ΑΕΠ. Είχε δηλαδή φτάσει σχεδόν στον προβλεπόμενο στόχο.


Δεν είναι ώρα για θριαμβολογία και νέες ψευδαισθήσεις. Είναι ώρα ευθύνης. Η χώρα έχει δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση για να βγει με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο ανάπτυξης και πρόγραμμα προοδευτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων.


Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα είναι εγγύηση για αυτή την πορεία.

Άλλη μια μέτρηση,αυτή τη φορά της Metron Analysis, έρχεται να επιβεβαιώσει οτι η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη δυναμώνει σταθερα και μάλιστα σε συνθήκες έντονης πόλωσης.
 
1. Είναι το κόμμα με τη μεγαλύτερη,αναλογικά,αύξηση της δυναμης του σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.
 
2. Μεγαλυτερη σημασία σε όλες τις ερευνες εχει η σύγκριση με τα ποσοστά των κομμάτων σε προηγούμενες μετρήσεις της ΙΔΙΑΣ εταιρείας.
Με αυτο το κριτήριο η άνοδος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥΜ ειναι 13,8% στην MRB και 15,7% στη Metron Analysis σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις τους.
 
3. Η στρατηγική του αυτοδύναμου πόλου με αυτοδύναμο ρόλο καθε μέρα κερδίζει και αθροίζει δυνάμεις και αυτο ειναι το βασικότερο πολιτικο συμπέρασμα των ερευνών.
Ο στόχος μας δεν ειναι η τριτη θέση που φαίνεται να την κερδίζουμε,αλλα το σπάσιμο του διπολισμού μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τη δικη μας πολιτική και προγραμματική πρόταση.
 
4. Όπως για την Ελλάδα,έτσι και και για τη μεγάλη δημοκρατική παραταξη δεν υπάρχει εύκολος δρόμος,χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις μας.
 
Σκαλί-σκαλί θα ανεβαίνουμε και σε κάποιο όροφο θα βρούμε ...το ασανσέρ!
Ενα ειναι σίγουρο,αν σηκωθεί όρθια η μεγάλη δημοκρατική παραταξη θα σηκωθεί όρθια και η χωρα.