ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

radio spech

Newsletters

Για την ενημέρωσή σας

γράψτε το e-mail σας

Delivered by FeedBurner

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Σελίδα στο Facebook

Twitter

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Φωτογραφικό υλικό

Ανακοινώσεις

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Η ψύχραιμη και προσεκτική μελέτη της απόφασης του χθεσινού Eurogroup, ακυρώνει πλήρως το πιο πρόσφατο ιδεολόγημα του κ. Τσίπρα ότι αυτός θα μας βγάλει από την κρίση, για την οποία ευθύνονται άλλοι.

Προηγήθηκε το σκίσιμο των μνημονίων που εξελίχθηκε σε δύο επιπλέον μνημόνια και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που εξελίχθηκε σε βάρος 13,5 δις ευρώ για τους πολίτες.

Τα επίμαχα θέματα του χθεσινού Eurogroup ήταν δύο, το χρέος και τα πλεονάσματα.

• Στα πλεονάσματα η οριστική συμφωνία για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για 5 χρόνια και για μεγαλύτερο ή ίσο του 2% για άλλα 38, είναι ο ορισμός της λιτότητας και του παραλογισμού.

Το Μαξίμου ψεύδεται ανερυθρίαστα στο non paper, ως συνήθως, μιλώντας για πλεονάσματα μικρότερα του 2%.

Όπως σερβίρει «ως τετελεσμένο» τη φράση «εφ’ όσον χρειαστεί» που κυριαρχεί στην απόφαση του Eurogroup,  μαζί με την 3 φορές επαναλαμβανόμενη προσήλωση στις αποφάσεις του 2016, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου αποσιωπά.

Περισσότερα...

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Τα διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τρίμηνο του 2017 έδειξαν μικρή ανάπτυξη  αντί ύφεσης και ο κ. Τσίπρα το πανηγύρισε δεόντως καταφερόμενος κατά πάντων και δια  πάντων.

Στοιχειώδης όμως ανάγνωση ολόκληρης της ανακοίνωσης της ΕΛΣΤΑΤ οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα από αυτά του κ. Τσίπρα.

Δεν έχει κανείς παρά να αξιολογήσει τον πίνακα 1 όπου παρατίθενται  τα στοιχεία του Α.Ε.Π. ανά τρίμηνο από το 2008 μέχρι σήμερα, εποχικά διορθωμένα.

Πρόκειται για τον πίνακα όπου αποτυπώνεται η συνολική οικονομική δραστηριότητα ( ή εθνικό εισόδημα)  ανά τρίμηνο από την ΕΛΣΤΑΤ και όπου η απλή παρατήρηση δείχνει ότι

1.Τα τρία χειρότερα τρίμηνα οικονομικής δραστηριότητας τα τελευταία 10 χρόνια βρίσκονται στην περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Περισσότερα...

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Το εθνικολαϊκίστικο συνονθύλευμα της  Κυβέρνησης Τσίπρα δεν αντέχει κανενός είδους απολογισμό πεπραγμένων που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία γιατί δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον ορθό λόγο.
 
Την ώρα που ο κ. Τσίπρας ορίζει ως κόκκινη γραμμή την έξοδο στις αγορές ένας ακόμα διεθνής οργανισμός τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.
 
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας που εκδίδει κάθε χρόνο το Ινστιτούτο IMD, η ελληνική οικονομία υποχώρησε το 2017 στην 57η θέση μεταξύ 63 χωρών από την 56η πέρυσι, όταν είχε κατρακυλήσει κατά 6 θέσεις.
 
Οι επιδόσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στο κρίσιμο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας υπονομεύουν την προοπτική ασφαλούς εξόδου στις αγορές.
 
Ο αποκλεισμός της χώρας από τις αγορές και η υπαγωγή μας στα μνημόνια και τη διεθνή εποπτεία δεν υπήρξε προϊόν συνωμοσίας όπως προπαγάνδιζε με χυδαία ψέματα το εθνικολαϊκίστικο  μέτωπο.
 
Ήταν αποτέλεσμα του τραγικού διδύμου  ελλείμματος, δημοσιονομικού και ανταγωνιστικότητας, το 2009 και εκεί θα κριθεί τελικά η προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια
 
Τα πεπραγμένα 2 ετών στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επενδύσεων, καταδεικνύουν ότι η ασφαλής έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έχει ως βασική προϋπόθεση την έξοδο της κυβέρνησης Τσίπρα.
 
Όσο για το χρέος, το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά μάχεται για την ολική επαναφορά του κεκτημένου του Φεβρουαρίου- Νοεμβρίου 2012 μαζί με όλους του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
 
Τίποτα λιγότερο
Ομιλία Πάρι Κουκουλόπουλου στο 38ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Πριν τρία χρόνια τέτοιες μέρες ο κ. Τσίπρας ύψωνε τα λάβαρα του αγώνα ενάντια στη Μικρή ΔΕΗ, εδώ στη Δυτική Μακεδονία.

Λίγους μήνες μετά, ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και σήμερα είμαστε εδώ για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε το εναλλακτικό του σχέδιο για τη ΔΕΗ και έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα δεδομένα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης γιατί η λύση του κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο πολύ χειρότερη, αλλά εξόχως βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον και καταστροφική για τη ΔΕΗ και τη Δυτική Μακεδονία.

Εντελώς συνοπτικά:

1. Με τη μικρή ΔΕΗ παραχωρούνταν το 30% της πελατείας της ΔΕΗ και πολύ μικρότερο ποσοστό των παγίων της, σταθμοί και ορυχεία, έναντι ελάχιστου τιμήματος 2 δισ. ευρώ.

Σήμερα παραχωρείται το 50% της πελατείας και το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ με άγνωστο τίμημα και σίγουρα πολύ χαμηλότερο. Πρόκειται για σοβαρή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον που θα κυνηγάει για πολλά χρόνια τον κ. Τσίπρα και τους συνεργούς του και όχι μόνο στον ύπνο τους.

2. Τόσο η απαίτηση ελάχιστου τιμήματος δύο δισ. ευρώ όσο και η υποχρέωση του κατόχου της Μικρής ΔΕΗ να κατασκευάσει τη Μελίτη II οδηγούσαν υποχρεωτικά σε αναζήτηση σοβαρού επενδυτή.

Το σχέδιο του κ. Τσίπρα σήμερα ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε μεταπρατικά συμφέροντα που επιτυγχάνουν αυτό που επεδίωκαν εδώ και πολλά χρόνια, το διαμοίρασμα των ιματίων της Δ.Ε.Η.

Πίσω από την ρητορική του κ. Τσίπρα περί διαπλοκής κρύβεται η προκλητική ενδυνάμωση της σε βάρος της ΔΕΗ και τελικά του δημοσίου συμφέροντος.

Περισσότερα...

Η δράση της Ελληνοαμερικάνικης αδελφότητας ΑΧΕΠΑ στα 95 χρόνια της ιστορίας της υπήρξε ξεχωριστή.

Η αναγνώριση της ως της κορυφαίας ίσως οργάνωσης μεταναστών στις ΗΠΑ από την Αμερικάνικη Πολιτεία είναι η καλύτερη απόδειξη.

Στην πολυεπίπεδη προσφορά των ΑΧΕΠΑΝ’Σ στην πατρίδα μας και στην υπόθεση του Ελληνισμού γενικότερα, εντυπωσιάζει το εύστοχο των πρωτοβουλιών. Ήταν πάντα εκεί που υπήρχε πραγματική ανάγκη.

Δίπλα στους σεισμοπαθείς όταν έπρεπε, στους ανάπηρους και τα ορφανά μετά την κατοχή και τον εμφύλιο, στη νοσοκομειακή υποδομή αργότερα και αρωγοί στην κοινωνική δράση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σήμερα.

Με αυτό το δεδομένο και απευθυνόμενος σε ανθρώπους που ξέρουν να ιεραρχούν προτεραιότητες και ανάγκες θεωρώ χρήσιμο να σας εκθέσω πολύ  σύντομα τη δική μας ματιά.

1. Το κεντρικό ζητούμενο για την πατρίδα μας σήμερα είναι η ανάπτυξη. Προκειμένου να επιστρέψουμε στα επίπεδα ευημερίας του 2007, πριν δηλαδή το ξεκίνημα της μεγάλης ύφεσης, απαιτούνται επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ.

2. Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μεσομακροπρόθεσμα είναι το τεράστιο πλήγμα στο ανθρώπινο δυναμικό. Η πιο μορφωμένη γενιά μεταναστεύει τα τελευταία χρόνια με αμείωτους ρυθμούς. Το φαινόμενο του brain drain πρέπει να αντιστραφεί σε brain gain, δηλαδή η φυγή να γίνει επιστροφή.

3. Πριν από ένα χρόνο υπήρξε αλλαγή του εκλογικού νόμου και δυστυχώς η ψήφος των αποδήμων έμεινε έξω από τις ρυθμίσεις που εξυπηρέτησαν άλλες σκοπιμότητες. Είναι περιττό να τονίσω τι σημαίνει αυτή η παράλειψη για μια χώρα σαν την Ελλάδα και του δεσμούς της με τον απόδημο Ελληνισμό.

Σε αυτά τα τρία πεδία που αναφέρθηκα η εμπειρία σας είναι πολύτιμη και πιστεύω ότι αξίζει να συνεργαστούμε.

Με αυτές τις σκέψεις σας μεταφέρω το χαιρετισμό της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά και σας καλωσορίζω στην πατρίδα μου.

Εύχομαι καλή διαμονή και καλή δύναμη στο νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο που σε λίγο θα εκλέξετε.